IZOBRAŽEVANJE 

► PALETA

V ateljeju Puhart nudimo raznovrstno paleto učnih programov s področja kulturne ustvarjalnosti:
– likovno izobraževanje – za mlade in odrasle, za tiste, ki v likovnem izražanju vidijo bodoči poklicni izziv, in za  ljubitelje.
– izobraževanje v umetnostni zgodovini – za odrasle ljubitelje razvoja zakladnice človeške ustvarjalnosti
– glasbeno izobraževanje – učenje petja od začetkov in izpopolnjevanje, za vse generacije

Izhodiščni program likovnega in glasbenega  izobraževanja vsako leto dopolnjujemo z novimi, v skladu z našim dolgoročnim ciljem, postati ustanova za izobraževanje na vseh področjih človeške kulture.

► PROFESIONALNOST  

Likovno izobraževanje izvajajo akademski slikar Zmago Puhar, profesorica likovne umetnosti Eva Puhar Račič in oblikovalec Jernej Kejžar, umetnostno zgodovino predava umetnostna zgodovinarka Barbara Kotnik, šolo petja vodi baritonist in učitelj petja Dejan Heraković, vse dejavnosti pa dopolnjujemo s kulturno-izobraževalnimi izleti pod vodstvom turistične vodnice Petre Puhar Kejžar. Projektno sodelujemo z izbranimi referenčnimi strokovnjaki s področja kulture in izobraževanja.

► PROGRAMI    

1. MALA IN NADALJEVALNA LIKOVNA ŠOLA
– za predšolske in šolske otroke, od 6. leta naprej

2. ŠTUDIJSKO RISANJE
– priprave na izpite na srednjih in visokih likovnih šolah
– osnove študijakega risanja za mlade in odrasle

3. LIKOVNO IZOBRAŽEVANJE ZA ODRASLE
– šola likovne teorije, likovnega izražanja in likovnih tehnik za odrasle

4. TEČAJ GRAFIKE
– za otroke od 5. razreda osnovne šole naprej in za odrasle

5. PREDAVANJA IZ UMETNOSTNE ZGODOVINE
– za mladino in odrasle

6. ŠOLA PETJA
– individualno prilagojeno učenje ali izpopolnjevanje za mlade in odrasle
– za posameznike ali skupine

6. KULTURNI TURIZEM
– za udeležence likovnega izobraževanja in druge popotnike

GALERISTIKA

Ustvarjanje v likovni umetnosti je naša primarna dejavnost. V iskanju njenega smisla pa se skriva vzgib k dejavnostim, namenjenim ljudem, ki nas obkrožajo: k prenašanju znanja na učeče, k snovanju kulturnih manifestacij in k razstavljanju umetniških del.

Razstave, ki jih vedno odpiramo v zanimivem pogovoru z avtorjem, organiziramo v lastnih prostorih in v drugih galerijah.

Stalna razstava likovnih del akademskega slikarja Zmaga Puharja: v našem ateljeju Puhart na Dražgoški 8 v Kranju.

GRAFIČNO OBLIKOVANJE

V družini, v kateri je čut za lepoto veliko bolj pomemben kot veselje do matematičnega seštevanja, je v krvi tudi smisel za oblikovanje. Jernej Kejžar je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer vizualne komunikacije. Izvrstne izkušnje v oblikovanju, predvsem v Idejološki ordinaciji vrhunskega slovenskega oblikovalca Dušana Grobovška, je kronal s prvima odličnima referencama – z zmago na natečaju Banke Slovenija, ki je izbrala njegov predlog za jubilejni kovanec ob 300-letnici Tolminskih puntov, in z zmago na natečaju Banke Slovenija, ki je izbrala njegovo izvedbo jubilejnega kovanca ob 25-letnici samostojne Republike Slovenije.

Naročnikom nudimo grafično oblikovanje vseh tiskovin in sorodnih elementov, v ožjem ali širokem obsegu – od idejne zasnove z besedilom, prevodi in inventivnim oblikovanjem do organizacije izvedbe. Pri večjih projektih sodelujemo z izbrano ekipo preizkušenih sodelavcev s področja kreative in tiska.

FOTOGRAFIJA

Nepogrešljiva je že več kot 150 let. Tudi pri naši dejavnosti. Ponosni na našega velikega prednika, svetovnega izumitelja fotografije na steklo, Janeza Puharja iz Kranja, se z njo ukvarjamo vsi, nekateri le dokumentarno, drugi posvečeno. V družini blesti Mitja Puhar, v širšem krogu ateljeja Puhart pa se redno družimo s soustvarjalci lepega v fotografiji: z Vitomirjem Pretnarjem, s Kranjčanko iz Brazilije Fernando Prado Verčič, z Jakom Jerašo iz Kopra in s člani Fotografskega društva Janez Puhar Kranj.

Na voljo so umetniške fotografije iz arhivov posameznih fotografov ali fotografije po naročilu, z vseh področij te dejavnosti: umetniške, dokumentarne, promocijske, portretne, poročne…

KULTURNI TURIZEM

Teorijo in prakso likovnega in glasbenega izobraževanja dopolnjujemo z organizacijo izletov s kulturno orientacijo in s strokovno vodenimi ogledi galerij ter koncertov.

Reference: številni izleti in vodeni ogledi v Kranju, Ljubljani in zamejstvu, lasten glasbeni abonma Puhart…

Izlete snuje in vodi Petra Puhar Kejžar, turistična vodnica GZS in specializirana lokalna vodnica v Kranju. Vodenje po Kranju in okolici v poljubnem obsegu je možno v slovenskem, srbo-hrvaškem ali angleškem jeziku.

© 
2024
 Puhart. 
Vse pravice pridržane. 
Izdelava: kult.si